rob moers

Rob Moers (5 mei 1976 – Kerkrade) studeerde slagwerk, hafabra- en orkestdirectie aan het conservatorium van Maastricht. Zijn docenten waren Pieter Jansen, Werner Otten (Slagwerk), Jo Conjaerts, Alex Schillings (hafabra directie), Jan Stulen en Edmond Saveniers (orkest directie). Momenteel is Pierre Kuijpers (oud dirigent van de KMK) zijn coach.

Rob is dirigent van Muziekvereniging Vriendenkring – Limbricht en Fanfare Velden – Velden. Naast zijn dirigentschap geeft hij les aan zijn eigen muziekschool, is hij oprichter en artistiek manager van het Limburgs Fanfare Orkest en heeft hij een succesvol muziekproject ontwikkeld voor basisscholen en orkesten in het kader van werving van jeugd.

Dirigenten masterclasses staan ook regelmatig in zijn agenda. Zo volgde hij cursussen bij Jan Cober, Johan de Meij, Maurice Hamers, Hardy Mertens, Frans Violet (B) Philip Sparke (GB), en James Gourlay (GB). Daarbij dirigeerde hij vele beroemde orkesten, waaronder het Fanfare Korps Koninklijke Landmacht “Bereden Wapens”, De Koninklijke Harmonie van Thorn en het Royal Northern College of Music Wind Orchestra – Manchester (GB).

Ook organiseert hij zelf masterclasses ism het LFO waarbij o.a. Sergei Nakariakov (RU), Eric Vloeimans en Johan de Meij te gast waren. Enkele andere hoogtepunten uit zijn carrière zijn zijn deelname aan het Nederlands Studenten Orkest als paukenist / slagwerker, en gastdirecties bij de Koninklijke Militaire Kapel en het Nederlands Promenade Orkest.