Jaar van wederoprichting: 2010
Musicerende afdeling: 2e divisie
Dirigent: Sjef Lebon
Tamboermaître: Stan Hellenbrand

Repetitie: zondag 10:00 – 12:00 uur
Repetitielokaal:
Gemeenschapshuis ’t Woape
De Gronckelstraat 1, 6141 AG Limbricht

Aantal spelende leden: 10

slagwerkgroep

Slagwerkgroep van Muziekvereniging Vriendenkring Limbricht

De slagwerkgroep van de Muziekvereniging Vriendenkring Limbricht bestaat uit een jonge hechte groep van 11 enthousiaste slagwerkers. Sinds wederoprichting (2010) maakte de club een snelle muzikale groei door, welke tot op heden resulteerde in een succesvolle concoursdeelname aan het podiumconcours van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen in november 2014. Daar behaalden zijn in de 3e divisie 93,08 punten met promotie en lof der jury. De slagwerkgroep stelt zich als doel een mix van melodische slagwerkmuziek en ongestemde/gestemde slagwerkmuziek te spelen, waarmee er tot een aantrekkelijk concert gekomen kan worden zowel voor de muzikanten als publiek. Op de langere termijn behoort onder andere muzikale ontwikkeling van de individuele muzikanten en het collectief tot doel van de slagwerkgroep. Er wordt gemusiceerd op het niveau van 3e (à 2e) divisie.

Sinds wederoprichting staat de slagwerkgroep onder de muzikale leiding van dirigent Sjef Lebon. Zelf was hij als slagwerker verbonden aan de slagwerkgroep vanaf 1991.

De opleiding/slagwerklessen worden verzorgd door Sandra de Jong in Limbricht in het gemeenschapshuis. Zij was eveneens als slagwerker verbonden aan de slagwerkgroep. Inmiddels behaalde zij haar bachelor graad als uitvoerend musicus aan het conservatorium in Maastricht in 2013 en een 2e bachelor docerend musicus met als afstudeerichting orthopedagogische muziekbeoefening in 2015.

Bent u geïnteresseerd geraakt in de groep, wilt u eens met uw eigen oren komen luisteren? Repetities vinden plaats op zondagmorgen vanaf 10.00 tot 12.00u in het gemeenschapshuis in Limbricht. Houd verder de agenda op de site in de gaten voor de concerten.