Jaar van heroprichting: 2014
Dirigent: Roel Nijsten  Onder dirigent: Anne Kip

Repetitie: vrijdag 19:15 – 19:45 uur
Repetitielokaal:
Gemeenschapshuis ’t Woape
De Gronckelstraat 1, 6141 AG Limbricht

Aantal spelende jeugdleden: 20

160320jeugdorkest02

160320jeugdorkest01

Binnen onze vereniging speelt de jeugd een belangrijke rol. Vandaar dat er altijd geprobeerd is de jeugd zo goed mogelijk bij ons muziekkorps en de slagwerkgroep te betrekken. De stap om meteen bij de slagwerkgroep of het grote orkest te kunnen is vaak nog erg groot. En dat is de reden dat wij in het verleden altijd een jeugdorkest gehad hebben. Er was echter een periode waarin er steeds minder jongere jeugd binnen de vereniging aanwezig was, waardoor het jeugdorkest een periode afwezig is geweest.

Halverwege 2014 gaven diverse jeugdleden aan dat het toch wel erg jammer is dat we geen jeugdorkest meer hadden. We kregen langzaam maar zeker steeds meer belangstelling van jeugdleden. Daarom heeft een groep leden zich ervoor ingezet om het jeugdorkest weer nieuw leven in te blazen. Een herstart was heel dichtbij.

jeugdorkest01

Niet zo heel veel later was het dan eindelijk zover. De eerste repetitie van ons hernieuwde jeugdorkest was een feit. Op deze eerste repetitie waren er ongeveer 10 zeer enthousiaste leerlingen, die het allemaal erg leuk en spannend vonden om samen liedjes te kunnen gaan spelen. Daarnaast was er ook meer dan voldoende hulp aanwezig om de leerlingen te helpen en een dirigent die probeerde om alles in goede banen te leiden. Niet veel later ging het al zo goed dat het jeugdorkest zich kon gaan voorbereiden op hun allereerste concert.

jeugdorkest02

De gespeelde nummers werden met luid applaus ontvangen en de leerlingen genoten er zichtbaar van. Inmiddels bestaat het jeugdorkest uit ongeveer 20 leden. Hieronder zitten ook de recent gestarte “18+ leerlingen” die het prettig vinden om bij het jeugdorkest mee te spelen, om zo op een rustig tempo te kunnen wennen aan het samen muziek maken.

Als de muziekvereniging een concert of ander optreden in het dorp heeft, is het jeugdorkest ook steeds vaker van de partij. Zo hebben ze in 2015/2016 tijdens de afsluiting van het seizoen, tijdens het jaarlijkse kerstconcert in het kleine kerkje en op de kidsconcerten (die in samenwerking met de basisschool georganiseerd worden) al mooie optredens gegeven. Hier leven de kinderen ook echt naartoe. En het is dus ook erg leuk om te zien en te doen.

jeugdorkest03 jeugdorkest04

Naast de repetities en optredens doet het jeugdorkest ook nog andere dingen. Zo helpen de jeugdleden elk jaar mee met het verzorgen van gastlessen op de basisschool en er worden ook enkele jeugduitstapjes gemaakt.

IMG-20160416-WA0025

Sinds 2019 sluiten ook onze blokfluitleerlingen elke vrijdagavond aan bij de repetitie van het jeugdorkest. Zij spelen voor elke repetitie eerst gezamenlijk hun partij door onder leiding van Anne Kip.  Tijdens de repetities en optredens spelen zij soms zelfs de solo partij.

Het jeugdorkest heeft elke vrijdagavond repetitie, van ongeveer 19.15 tot 19.45 uur. Het plezier staat hierbij voorop! Maar we oefenen natuurlijk ook op samenspel, het kijken naar de dirigent en alle andere dingen die erbij horen als je in een muziekorkest speelt. Mocht je interesse hebben om hier een keer van te komen genieten, dan ben je altijd van harte welkom. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Daniëlle Lebens of Roel Nijsten.  Ook kunt u mailen naar info@vriendenkringlimbricht.nl