Sjef Lebon (6 augustus 1983 – Sittard) volgde met goed gevolg de instructeurscursus van Kreato onder docenten Jo Zinzen en Rob Janssen. In 2007 behaalde hij zijn BVO-erkend diploma drumbandinstructeur. Voorafgaand kreeg hij 12 jaar lessen in slagwerk van Gian Prince aan de muziekschool in Sittard. Hier behaalde hij diploma’s tot en met drumband D en deed hij vervolgens 4 jaar aan repertoirevorming. Later onderging hij privélessen in directie en muziektheorie van respectievelijke Henrcio Stevens en Bernarda Meessen. Daarnaast volgde hij workshops van onder andere Henk Mennens en Jeroen de Rijk.

Als muzikant werd hij in de categorie kleine ensembles tot 2 keer toe Limburgs Kampioen (2003 en 2005) samen met Sandra de Jong. Verder musiceerde hij van 2007 tot 2009 als vaste deelnemer van de slagwerksectie van het Limburgs Fanfare Orkest. In dezelfde periode remplaceerde hij een aantal keren bij Brassband Limburg en nam hij tevens deel aan een aantal projecten met het Nederlands Jeugd Slagwerk Ensemble.

Als dirigent startte hij in 2007 bij de drumband van fanfare sint Donatus te Grijzegrubben, daarnaast werkte hij onder andere als repetitor en later als interim-instructeur voor de drumband van harmonie sint Petrus en Paulus te Wolder. Vervolgens was hij verbonden als dirigent aan de drumband van fanfare sint Blasius Cadier en Keer van 2007 tot en met 2013. Hiermee behaalde hij in 2011 tijdens zijn eerste concoursdeelname als dirigent met 90,14 punten het Limburgs Kampioenschap in de 1e divisie sectie A2.

Heden is Sjef als dirigent werkzaam bij de slagwerkgroep van Muziekvereniging Vriendenkring uit Limbricht (vanaf 2009).